Новости

ТИНА ТАРНЕР СЛАВИ 78 ГОДИНИ

Нема коментари

За повеќе од 50 години пеачка кариера за нејзините концерти е продадено повише влезници него за било кој соло изведувач во историјата.

Добитничката на осум Греми награди, пеачка, актер, текстописец и танчерка, една од најголемите рок личности на сите времиња, жена која дури со две синглици влезе во куќата на славните, баба и кралица на рокенролот!

 

Тина Тарнер родена е на денеше ден 26.11.1939 година.Родена е на американскиот југ, во државата Тенеси, под име Ана Меј Булок, од Афроамеричко, европско и индијанско потекло (Навахо и чироки индијанци). Татко и бил баптистички свештеник. Ана Меј Булок се омажила за ритам и блуз пеачот Ајк Тарнер, кој и го променил името во Тина Тарнер. Во повеќе од 50 години пеачка кариера за нејзините концерти продадено е повеќе влезници него за било кој соло изведувач во историјата.

Добитничката на осум Греми награди, пеачка, актер, текстописец и танчерка, една од најголемите рок личности на сите времиња, жена која дури со две синглици влезе во куќата на славните, баба и кралица на рокенролот!

 

Освен ова, Тина Тарнер одгледала четири деца-две свои и два сина од Ајковите претходни врски. 2001 година, автопатот број 19 помеѓу Бронсвил и Натбуш е преименуван во Автопат Тина Тарнер. Таа денеска живее во Швајцарија и Франција и остана ненадмината како соло изведувач со најголем број на продадени влезници. Денеска полни седумдесет и осум години.