Новости

THE WALL во Софија

Роџер Вотерс е лидер и основач на легендарните Пинк Флојд. Во 1979 година тој го создава еден од најпопуларните албуми на сите времиња – “The Wall”. Автобиографската рок опера е базирана на искуства на самиот Вотерс и е со мултиплатинести продажби низ целиот свет. Три години подоцна Алан Паркер го прави супер успешниот филм “Ѕидот”, во кој главната улога е доверена на Боб Гелдоф.

 

Иако уште во 80-тите Роџер Вотерс го изведува THE WALL во живо речиси 30 пати, тој е обземен од идејата ова шоу да го направи во невидени дотогаш размери. Во 1990 година Вотерс го организира еден од најголемите рок концерти во историјата – THE WALL во живо во Берлин, пред околу 200 000 луѓе. Претставата е уникатна и несекојдневна и веднаш продава 56 концерти во Северна Америка. Следат настапи во Австралија, Јужна Америка и Европа.

 

Турнејата има единствена замисла од ваков вид – го прикажува паѓањето на Берлинскиот ѕид, по крајот на Втората светска војна. Вотерс придава особено значење на повикот против војната за време на шоуто, па дури и ја повикува публиката да му испраќа слики од нивните блиски, кои ги загубиле своите животи за време на војните.

 

Повлечен од големиот успех во 2010 година Роџер Вотерс решава да го склопи THE WALL за големи и отворени стадиони и со тоа да им  овозможи на публиката да го допре спектаклот, без разлика каде седат и на тој начин да се направи  уште по големо доживување . Досега се одржаа 192 концерти пред 3,3 милиони луѓе во 28 земји, а продадените се билети  во вредност од 380 милиони долари.

“Го преработив  шоуто така што да може да се одржи на отворено на големи стадиони – вели Вотерс. -Се  добива  многу добро шоу со многу возбуда, драматично и одличен фид бек во споредба со шоуата кои се оддржаа претходните години. Мораше да се преиспита сè за да се спроведување спектаклот на стадиони. Шоуто немаше како да се изведе на стадион пред 40 години. Немаше да успееме да пополниме просторот, така што местото да е задоволувачки од аспект емоцијата, музиката и драматизмот. Технологијата напредуваше и сега можеме да го направиме сето тоа. ”

 

Во 2013 година македонските фанови ќе имаат единствена можност да ги види во живо Роџер Вотерс и спектакуларно шоу THE WALL. Прекрасниот  спектакл е исполнет со невидени аудио и визуелни ефекти, вклучувајќи го и  падот на Берлинскиот ѕид, летаат авиони, ревитализација наставникот марионета и многу други. По 30 август 2013 година нема да имате потреба да одите на концерти. J

 

ВЛЕЗНИЦИТЕ КАКО И СЕКОГАШ ЌЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ КУПИТЕ ВО ЈУГОТОН И ПРОДАЖНАТА МРЕЖА НА КУПИ КАРТИ ЗА СЕ А      ОДСЕГА И ВО КУПИ КАРТИ ВО СИТИ МОЛ.