Новости

“(I Can’t Get No) Satisfaction” 50 години потоа

Нема коментари

На денешен ден, 6. јуни 1965., е објавена песната која The Rolling Stones ги претвори во шизици и ги натера професорите по англиски јазик ширум светот да се крстат поради двојната негација во песната. Беше тоа едно пролетно утро 1965. Во пресрет на третата американска турнеја на The Rolling Stones.[…]

Дознај повеќе »